besenyo51

Néhány csodálatos nap! (Értékes vagy számomra!)

P1020514 2          Csodálatos  napokra került sor 2019. júl. 22-24.  között Búzásbesenyőben. Körülbelül 40 gyerek, 6 és 11év között, valamint 8 segítő, szervező részvételével került sor. „Fontos vagy nekem” témájú bibliás táborra a búzásbesenyői iskolában.
       A kis fabábú Pancsinelló történeteit követve a három nap során a gyerekek meg a résztvevő felnőttek számára is tudatosult, hogy értékesek vagyunk, merjünk önmagunk lenni, és  legyünk ajándékok egymás számára. Mindezeket a témákat játékosan, imádsággal, szentírási részekkel, énekkel fűszerezve próbáltuk a gyerekekhez közelebb vinni. Kiscsoportos beszélgetések, foglalkozások által is próbáltuk megerősíteni a gyerekek tudatában azt, hogy mindannyian értékesek és ajándékok vagyunk egymás számára, mindannyian fontosak vagyunk szeretteink és Isten számára.

       A foglalkozásoknak nagy sikere volt a gyerekek körében mivel szabadon, örömmel, játékosan tanultak.  A kiscsoportos megbeszéléseket kézműves foglalkozások követték, ahol mindenki kedvére ügyeskedhetett. Lehetett választani pólófestés, origamizás, gyöngyfűzés, mancsfestés, festés közül.  A vezetett foglalkozásokon kívül szabadtéri mozgásos táncolás, dalolás és közös piknikezés tette színesebbé a napokat.

     Jó volt együtt lenni, egymást megajándékozni jókedvünkkel, időnkkel. Köszönet az ötletgazda, főszervező Ágnes nővérnek (Segítő Szűz Mária leányai, Don Bosco nővérek), aki Magyarországról jött hozzánk és megajándékozta kis közösségünket ennek a tábornak a lehetőségével! Isten áldása kísérje munkáját!

Kakasi Ilona tanítónő

P1020715 2


Ágnes Nővér hálája: Nagy öröm volt számomra Búzásbesenyőbe táboroztatni gyerekeket. Jó volt együtt működni a tanárokkal, felnőttekkel és a fiatalokkal. Szép volt, hogy egy csapatnak érezhettük magunkat és mindnyájon a legjobbra törekedtünk a gyermekek érdekében. Én személyesen sokkal többet kaptam tőlük (gyermekektől kezdve a felnőttekig) mint én tudtam volna adni nekik. Köszönök mindent és üdvözlök mindenkit.
Szeretettel és imával

Ági n.